Bij Han Ooms kan u terecht voor verschillende oplossingen om uw woning of bedrijf te voorzien van een aangename warmte. Onze gespecialiseerde mensen begeleiden u bij het maken van de gepaste keuze in verwarming en voeren installaties uit bij zowel nieuwbouw als renovatie projecten.

Contacteer ons

Han Ooms
Schans 1/A
2480 Dessel

+32 (0)14 41 51 85
info@hanooms.be

Offerte aanvragen

CV ketels

Condensatieketels: gas en mazout

Ben je op zoek je naar een milieuvriendelijke en energiebesparende manier om je woning te verwarmen? Bosch biedt je een uitgebreid aanbod aan condensatieketels. De meeste van onze ketels
zijn compatibel met Solar en warmtepompen, dit zorgt bovendien voor een beter ErP-label.
Al onze condensatieketels hebben een maximaal rendement en zijn dus de ideale oplossing voor een
hoog verwarmings- en warmwatercomfort.

Mazoutketels

Enkel nog herstelingen/onderhoud en plaatsen van nieuw toestel waar geen gas aanwezig is in de straat.


Han Ooms






Vloerverwarming

Vasco infrezen

Bij dit systeem liggen de buizen in uitgefreesde gleuven in de cementdekvloer.
Het freessysteem verschilt van alle andere systemen.

Buis: VPE-A/A-D 14x2 mm

De voordelen:
  • Lage opbouwhoogte
  • Korte reactietijd
  • Zeer lage watertemperaturen mogelijk
  • Combineerbaar met duurzame warmtebron
  • Aangenaam warmtecomfort
  • Stofvrij frezen
  • Perfect voor renovatie of casco oplevering
  • Wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde Vasco freesdienst

Dit systeem wordt vooral toegepast in reno- vatie projecten waar vloerverwarming initieel niet voorzien was. Daarnaast is het systeem perfect om toe te passen bij nieuwbouw woningen met casco oplevering.

De vloerafwerking start vanaf cementdekvloer met sleuven, zowel met tegelafwerking als na het aanbrengen van egalisatie laag met parket mogelijk. De dekvloer dient droog, vlak en stofvrij van het type anhydriet of cement vloer te zijn, met een minimale dikte van 5 cm. Met een speciale freesmachine worden de sleuven uitgefreesd, tegelijkertijd word het stof opgevangen door een stofzuiger met HEPA luchtfilter. Hierdoor kan er stofvrij gewerkt worden. Als de sleuven voorzien zijn, kan de buis in de sleuven gelegd worden. Verlegafstand: 10 / 12,5 / 15 of 20 cm is mogelijk. Hierna worden de uitzetvoegen geplaatst volgens de voorschriften. Eén uitzetvoeg per 20 m2 of een vlak met een lengte langer dan 5 m. De vloerafwerking kan rechtstreeks op de sleuven. Tegels worden verlijmd met een C2TES2-tegellijm, voor de uitzetting.

 

Begetube: nat systeem

Vloerverwarming is de oplossing van de toekomst om uw woning energiezuinig te verwarmen. Vloerverwarming schept een aangenaam omgevingsklimaat en heeft als extra voordeel dat het na de installatie niet meer zichtbaar is. De isolatielaag wordt gevormd door een 4cm dikke polystyreenlaag ofwel door een gespoten PU-isolatie. Deze PU-laag dient meestal te worden geschuurd en geëgaliseerd om de vereiste vlakheid voor het aanbrengen van de PE-folie te bekomen. Op deze folie is een raster gedrukt met een maasbreedte van 5cm waardoor elk veelvoud van deze afstand als legafstand kan worden aangewend. Dit resulteert in een nagenoeg onbeperkte plaatsingsvrijheid waarbij de bevestiging van de buizen gebeurt door middel van tackerklemmen (prikbeugels) of met metalen klemmen.

Om de fixatie van de buis te vereenvoudigen en een snellere plaatsing te bekomen, kan u gebruik maken van een speciale beugelprikker of tackerapparaat.


 






Ventilatie

Ventilatie Renson C+

Natuurlijke toevoer van verse lucht in combinatie met vraaggestuurde afvoer van vervuilde binnenlucht.

De natuurlijke toevoer van verse lucht gebeurt in het C+ systeem via de zelfregelende Invisivent-raamverluchtingsroosters. Verse lucht komt binnen in de droge ruimtes in huis (woonkamer, eetkamer, slaapkamer, …) en volgt z’n weg richting de natte ruimtes in huis (toilet, keuken, wasplaats, badkamer, berging …) waar de vervuilde binnenlucht afgevoerd wordt via de centrale afvoerunit Healthbox 3.0. De kern van dit Renson C+-systeem voert alleen maar vervuilde lucht af waar én wanneer nodig, op basis van het CO2- of vocht- en/of VOC-niveau in de binnenlucht per (natte) ruimte in huis – en dit via sensoren.


Vasco ventilatie D systeem

Zowel aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van gebruikte binnenlucht gebeuren volledig mechanisch. Er zijn dus geen roosters in ramen of muren. De verse buitenlucht komt rechtstreeks in de leefruimtes, slaapkamers en bureaus via luchtroosters. En ook de gebruikte, vervuilde binnenlucht verdwijnt via ventielen. Om deze reden krijgt systeem D ook wel de term ‘balansventilatie’. De meest schone en verse lucht komt de leefruimtes binnen, zonder stof, pollen, stuifmeel,...

De Vasco units hebben een F7 filter voor de toevoerzijde en een G4 filter voor de afvoerzijde. Filters volgens EN779-ISO16890 F7- ePM1 55% G4- COARSE 65%.

Dankzij de warmteterugwinning brengt het systeem D de verse luchttoevoer op een aangename temperatuur. Bovendien beschikt de Vasco systeem D unit over een volledig modulerende bypass, wat zorgt voor een frissere zomernachtventilatie.

Geluidsniveau van buiten

Verse lucht komt binnen via luchtkanalen en passeert de geluiddempende ventilatie-unit. Daarna wordt ze in de droge ruimtes verspreid via stille luchtkanalen.

Geluidsniveau van binnen

Zowel aanvoer als afvoer gebeuren mechanisch, met twee ventilatoren en twee kanaalsystemen. De ultrastille gelijkstroomventilatoren in combinatie met de interne akoestische isolatie maken van deze ventilatie-unit de referentie van de markt. Om de toevoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht in balans te houden zijn er in de ventilatie-unit twee ultra zuinige ventilatoren voorzien. Het verbruik van deze twee ventilatoren in combinatie met de warmteterugwinning compenseert ruimschoots het extra verbruik van de toevoerventilator.

Han Ooms